Ångbadet

Att ånga är en billig och enkel metod du kan göra hemma. Det finns flera sätt att göra det hemma, här kommer några tips.

Om du har en gammal stol ta bort sitsen . Där under sätter du din ångningspotta. Om du har en stol utan sits så ska baljan placeras stabilt på golv så du ej bränner dig eller golvet, beroende på stl på kastrull, din vulvas känslighet så får du se vilket avstånd du ska ha. Eller, sitt på golvet, gör ett hukbad. Ta en liten balja, kastrull, potta. Du ska kunna sitta bredbent på huk eller på knä över baljan. Mjuka kuddar eller tunn matta på golvet. Prova dig fram till en bekväm sittställning innan du börjar blanda ihop örtvattnet. En del testar att ånga i toaletten.

Förberedd örtblandningen. Ta en kastrull och fyll med vatten. Lägg i örterna i kallt vatten, sjud upp, se till att det inte stormkokar.  Klä av dig på underkroppen.  Svep en filt runt om dig. Sätt dig över baljan med filten svept runt underkroppen/stolen. Filten ska bilda ett tätt, värmande tält som håller ångan inne.  Låt det ta lite tid att hitta en bra position som ger maximal exponering av ånga mot vulvan, vagina, anal och urinrör. Somliga vill svanka, andra sitter väldigt bredbent.

Sitt i max 30 min, en del ska bara ånga max 10 min, en del bara 2 min. Var snäll mot henne och pusha dig aldrig utan lyssna. Det ska aldrig någonsin brännas eller klias efteråt, då har du suttit för varmt. Hur ofta och hur länge är väldigt individuellt. Om du är osäker och vill veta mer hur just du ska ånga för att få ut det bästa av Snippsauna så kan du boka en tid med mig som rådgivare och handledare.

Ånga ej vid mens. Ånga ej när du är gravid. Ånga ej om du har haft blödningar från underlivet som du ej vet vad det är. Ånga ej mitt i pågående infektion.

Om du är osäker och vill komma igång men tycker att det är för dyrt med konsultation just nu – spana in mina webinarier om Snippsauna. Allihopa finns på min kanal på www.boon.tv/wildherbarista och det går att köpa och se i efterhand. 120 min/320 kr väl värt om du vill komma igång säkert.

Örter. Välj en ört du känner dig dragen till. Ta några av de jag tipsar om här på sidan. Är du osäker på vilka örter du ska använda så här jag skapat tolv olika blandningar som du kan välja mellan. Webshop

Är man seriös med sitt ångande och kommer göra det regelbundet så rekommenderar jag att investera i en Snippsaunastol för att göra det bekvämt, inte oroa sig för värmen eller att bränna sig. Webshop

Det finns flera tillfällen där man inte får ånga. Då det kan vara skadligt. Hör av dig till mig eller någon annan som vet innan du vill ånga.

13magi

Samtliga bilder tagna av Jannica Honey