Örter

Vi arbetar huvudsakligen med örter från Norden, till stor del från Södermanland där vi bor och verkar. Örter plockar vi själva i sin vildhet och vi fyller på där det saknas med ekologiska örter. Att inspirera till att återknyta med örterna och dess läkekunskap, plocka, skörda och ta hand om örterna är en drivkraft. För det är det som är det vackra med snippsauna, det är bara varmt vatten och örter, moder jords finaste gåvor som vi släpper in i våra underliv. 

Kom ihåg att visserligen kommer örter från moder jord med sina gåvor men de besitter alla olika sina olika magiska läkeegenskaper och det som är rätt för en person kanske inte passar en annan. Vi har skapat tolv olika blandningar som vi säljer i webshopen.

Här nere listar vi några örter som traditionellt har och kan användas vid en Snippsauna alltid i liten mängd.

Ringblomma (Calendula officinalis) Denna är en av mina favoriter , full av fukt och doftar ljuvligt. Den motverkar torrhet, klåda och svamp. Är en stärkande och understödjande ört vid kramp och smärta . Den är både antibakteriell och antiviral. Bra vid upprepad urinvägsinfektion. Väldigt lättodlad. 
42magi

Rölleka (Achillea millefolium) En historisk kvinnoört använd på många sätt. Den sägs understödja en regelbunden cykel, motverka småblödningar emellan mens och motverkar stora blödningar. Kan hjälpa mot smärta vid mens. Renande. Stärkande.

10magi

Lavendel (Lavandula) Kan hjälpa till att motverka stress, att släppa spänningar som sitter i vaginan.  Antibakteriell och antiviral. Väldigt potent

45magi

Ros (Rosaceae)  Själva moderörten för lust, passion och självkärlek. Påverkar hela vår kropp och ökar hela kroppens välbefinnande. Renar, stärker och motverkar smärta och kramper. 

43magi

Rödklöver (trifolium pratense) Rödklövern är fylld utav fytohormoner som är väldigt lik östrogen samt proteiner vilket är väldigt bra tillskott under klimakteriet. Den kan motverka vallningar, nattsvett och torra slemhinnor. Den kan verka uppiggande och allmänt stärkande. Stödjande för nervsystemet.

44magi

 Oregano (Origanum vulgare) Väldigt bra ört att använda efter förlossning. Den är kraftigt antiinflammatorisk och hämmar både svamp och virus. Den är renande och avgiftande och stärker en regelbunden menstruation. Pyttepyttelite behöv.

Vi använder olika örter för olika primära åkommor. Örter vid hydrotherapy, dvs vid ångning verkar inte samma som invärtes eller utvärtes. Dosera alltid med måtta i början om du arbetar utan att ha pratat med Rebecca eller annan terapeut.

Köp din örtblandning

49magi

Samtliga bilder tagna utav Jannica Honey